Profesor Alin-Doru Maidan

Informatica

Am absolvit Facultatea de Matematică-Informatică, secția matematică la zi, a Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, în anul 1998. Pasiunea pentru informatică (descoperită în liceu) m-a făcut să mă înscriu ulterior la Cursul de Specializare Postuniversitară Informatică a Universității de Nord Baia Mare, pe care l-am absolvit în anul 2000.
După un scurt periplu la Grupul Școlar Tehnic, am început să am tangență cu performanța în programare, concursuri, loturi de pregătire etc odată cu titularizarea la Colegiul Național „Vasile Lucaciu”, catedră unde activez și în prezent. (acum realizez că sunt de 20 de ani în Lucaciu :).
Rezultatele elevilor mei la olimpiade, concursuri de programare, proiecte etc nu au întârziat să apară. Dintre toate domeniile în care au excelat elevii mei, cel mai mult îmi place programarea. Acea programare brută, care te solicită să găsești soluții ingenioase, de multe ori scoase din context, trick-uri de accelerare a timpilor de execuție sau gestiune eficientă a memoriei. Desigur că îmi veți găsi numele alături de elevi cu premii la concursuri de robotică, multimedia, soft utilitar, jocuri sau baze de date, însă prima mea pasiune rămâne algoritmica.
Iar pentru că liceul reprezintă locul unde ar trebui să învățăm, în primul rând, să învățăm, elevii pregătiți de mine sunt admiși în procent covârșitor la facultățile de profil din țară și străinătate. Am zeci de elevi ajunși la studii sau joburi în Anglia, Danemarca, Olanda sau Franța. În acest sens colaborez de ani de zile cu grupul Edmundo al fundației Educativa. Pe plan național, mă mândresc cu foști elevi care acum sunt asistenți la Babeș-Bolyai sau Universitatea Tehnică și evaluează (cu aceeași severitate sper) generațiile mai noi de absolvenți.
Despre pasiunile personale nu vă spun mai multe aici. Vă invit să mă cunoașteți mai bine înscriindu-vă la cursul de Algoritmică și Programare unde pot să vă împărtășesc mai multe din experiența mea. Să nu vă mire însă dacă ne întâlnim la o partidă de pescuit, o tură cu bicicletele sau trasee montane. Poza e din șaua Gărgălău, iar în plan îndepărtat se vede Pietrosul. Poze cu pești nu pot să public ... din lipsă de ... spațiu! :)

Curs algoritmica si programare pentru clasa X-a

Curs Algoritmică și Programare pentru clasa a XI-a

Curs Algoritmica si Programare pentru clasa a XII-a