Ordine: 
4

  • 01 Sep, 2021
  • Germana

Descrierea cursului

Curs limba germană pentru elevi de gimnaziu cu vârste cuprinse între 12-15 ani (clasele VI, VII si VIII)

Cursul de față își propune o inițiere cât mai plăcută în ceea ce înseamnă universul limbii și culturii germane. Activitățile vor îmbina latura teoretică și practică, si vom urmări un proces accelerat de achizitionare a cunoștințelor.

De asemenea, pentru acest curs ne-am propus ca elevii să dobândească, prin informatii structurate, capacitatea de lecturare a unui text scurt, să desprindă sensul global al unui mesaj audiat și scris, să înțeleagă instrucțiuni simple și scurte, dar în același timp să reușească producere și notarea unor propoziții si sintagme  (ex: să alcătuiască afirmații despre ceea ce înseamnă universul personal). Dialogul, comunicarea rămân puncte de referință în derularea acestui curs facilitând conversatia în situații reale de viață. Vom relua problemele sensibile de gramatică parcurse la școală și vom lucra la o exprimare cât mai corectă și fluentă.

Cursul se va desfășura începând din septembrie în fiecare miercuri de la ora 16:00 la 17:30 la sediul PlusCreativ, str Progresului nr 27. Participă elevi din orice unitate școlară. Durata unei ședințe este de 90 de minute și costă 60 de lei. Locuri limitate- acest curs se va desfășura în grup restrâns. 

Profesor coordonator Oana Csepregi

 

Inscrie-te

  • 19 Jul, 2021
  • Germana

Descrierea cursului

Școala de vară 2022 "Germana e un plus"!
      
Această grupă de școală de vară este pentru nivel INTERMEDIAR, și este destinată elevilor de gimnaziu care au început deja studiul limbii germane. Continuă calatoria și acorda-ți "ein Plus".

Tematica abordata va fi flexibila, doamna profesoara va adapta activitatile la nivelul pregatire si abilitatile de comunicare ale grupei. 

Când? 
De luni,  22 august pana vineri 26 august 2022

3 ore /zi de GERMANA INTERACTIVA dupa orar 12:00-15:00.

Cost total: 250 lei/ săptamană.

Unde? Sediul centrului educațional PlusCreativ, str Progresului nr 27, dotat corespunzător și cu acces multimedia (vezi poza).

Participă alături de noi și îmbină în cel mai plăcut mod perfecționarea limbii germane cu un program distractiv. Trăiește și vorbește germana!

Luni
Ora 12-13:30:  Wir sind ein super Team. Wir wollen dich kennenlernen!
Începem aventura printr-o serie de activități non-formale de cunoaștere. Aici și acum vei avea ocazia să ne împărtășești prin joc tot ceea ce îți dorești să aflăm despre tine și universul tău personal.
Ora 13:30- 15:00: Heimat und Ausland
Ce înseamnă acasă pentru tine și ce e interesant de vizitat în orașul tău natal?  În această parte finală a zilei ne focusăm pe ateliere de creație în care realizăm un imaginar Stadtrundgang durch Baia Mare 
Marți
Ora 12-15:00: Orientierung in der Stadt
Te-ai gândit că într-o zi te vei trezi în Berlin unde vei fi nevoit să afli informații necesare să ajungi la o destinație dorită? Dar că vei întâlni în orașul tău natal un grup de turiști germani care ar avea nevoie de acelaș soi de informații? Aceste situații sunt cât se poate de reale, iar noi, tocmai de aceea, prin diversitatea activităților practice  de astăzi vom învăța cum să ne descurcăm cu succes într-un asemenea context.
Miercuri
 Ora 12-15:00: Deutsche für einen Tag
Printr-un simplu exercițiu de imaginație ești german pentru o zi. Cum reacționezi în situațiile de zi cu zi? La cumpărături? La o ieșire în oraș cu cei cunoscuți? La școală? Sau la un consult medical? Jocurile de rol în care vei fi antrenat astăzi vor dovedi că poți intra cu ușurință în pielea unui german autentic!
Joi
 Ora 12-15:00 Die deutschsprachige Kultur
Se spune deseori că modul cel mai accesibil prin care poți învăța o limbă străină este să te duci în țara în care aceasta se vorbește. De această dată, am creat noi înșine modalitatea de a aduce spațiul german la noi acasă. Așadar  participă și azi la jocuri și activiăți cunoscând Germania, Austria, Elveția culinară, culturală, istorică, și, de ce nu, realizând un interviu imaginar cu germanul tău favorit!
Vineri 
 Ora 12-15:00: Încununează aventura din această săptămână dovedindu-ți spiritul de echipă participând la Schatzsuche. Trecând cu succes de fiecare probă vei fi la finalul taberei un Ass der deutschen Sprache!

Elevii vor beneficia de  rechizitele si materialele auxiliare necesare participarii la atelierele de limba germana. Pentru fiecare zi ne propunem aplicatii interactive cu cuvintele noi, provocari pe echipe si jocuri de grup (ex: Ball zuwrfen, ich sitze im Grünen...). In pauze elevii au acces la curte și teren de sport/joacă.
Doamna profesoara va fi ajutata de voluntari, elevi de liceu vorbitori de limba germana. 
Vom forma o grupa de 15 elevi începători. Locurile sunt limitate.

Komm und begleite uns für mehr Spaß! Vino și însoțește-ne pentru mai multă distracție!

Profesor coordonator Oana Csepregi

Inscrie-te

  • 19 Jul, 2021
  • Germana

Descrierea cursului

Școala de vară  2022 "Germana e un plus!"

Aceast grăupă de scoală de vară se adresează celor care urmează să inceapă cu dreptul studiul limbii germane în gimnaziu.  Pornește de la zero și acorda-ți "ein Plus"!

Nivel de limbă: ÎNCEPATOR.

Tematica abordată va fi flexibilă, doamna profesoară va adapta activitățile la nivelul de pregătire și abilitațile de comunicare ale grupei.

Cand
De luni 22 august pana vineri, 26 august! 

3 ore pe zi  de limba germana interactiva :)

Cat costa? 250 lei/ saptamana.

Unde? Sediul centrului educational PlusCreativ, str Progresului nr 27, dotat corespunzator  si cu acces multimedia. (vezi poze)

E übercool să înveți limba germană! Tocmai de aceea am inițiat o incursiune în limba și cultura germană, timp de 5 zile, în care vom aborda următoarele tematici

Luni
Ora 9-10:30:  Hallo, das bin ich

Te-ai gândit vreodată cât de simplu poate fi să te prezinți pe tine și pe alții în limba germană? Acum ai ocazia participând la atelierele noastre de cunoaștere, încă din prima zi, în care ne vom familiariza cu formele tipice de salut și expresii uzuale despre universul nostru personal.

Ora 10:50-12: So klingt Deutsch

Pronunția și accentul specific limbii germane cu siguranță ți se par ceva aparte! Activitățile noastre de introducere în elementele de citire și scriere îți vor dovedi că e ușor să te exprimi în limba germană.

Marți
Ora 9-12: Das ist meine Familie

Pe tine începem să te cunoaștem deja, dar ce ar fi să înveți să vorbești puțin despre familia ta? Prin atelierele de astăzi învățăm să ne prezentăm familie, și de ce nu, să vorbim și despre prietenii noștri. Adu câteva poze cu cei dragi ție, iar de restul ne ocupăm noi.

Miercuri
Ora 9-12:  Das mache ich gern. 

Cum îți petreci timpul liber? Ne continuăm călătoria ca mici germani și astăzi prin atelierele de conversație în care vom invăța cum să vorbim despre hobby-urile, vacanțele și activitățile specifice timpului nostru liber.

Joi
Ora 9-12: Die deutschsprachige Kultur

Se spune deseori că modul cel mai accesibil prin care poți învăța o limbă străină este să te duci în țara în care aceasta se vorbește. De această dată, am creat noi înșine modalitatea de a aduce spațiul german la noi acasă. Așadar  participă și azi la jocuri și activiăți cunoscând Germania, Austria, Elveția culinară, culturală, istorică!

Vineri
Ora 9-12: Încununează aventura din această săptămână dovedindu-ți spiritul de echipă participând la Schatzsuche. Trecând cu succes de fiecare probă vei fi la finalul taberei un Ass der deutschen Sprache!

Elevii vor beneficia de  rechizitele si materialele auxiliare necesare participarii la atelierele de limba germana. Pentru fiecare zi ne propunem aplicatii interactive cu cuvintele noi, provocari pe echipe si jocuri de grup (ex: Ball zuwrfen, ich sitze im Grünen...). In pauze elevii au acces la curte și teren de sport/joacă.
Doamna profesoara va fi ajutata de voluntari, elevi de liceu vorbitori de limba germana. 
Vom forma o grupa de 15 elevi începători. Locurile sunt limitate. Număr minim de elevi pentru constituirea grupei- 8.

Komm und begleite uns für mehr Spaß! Vino și însoțește-ne pentru mai multă distracție!

Profesor coordonator Oana Csepregi

Inscrie-te

  • 08 Sep, 2017
  • Germana

Descrierea cursului

Cursul de față își propune o aprofundare cât mai plăcută a ceea ce înseamnă universul limbii și culturii germane. Activitățile vor avea atât un caracter teoretic, cât și practic și își setează ca țel îmbunătățirea cunoștintelor lingvistice deja dobândite și dezvoltarea de noi competențe.

Urmărim ca elevii să dobândească capacitatea de abordare a unui text citit sau audiat, abilitatea de a se familiariza cu diferite genuri, stiluri și registre ale limbii, însușirea unui vocabular nou și variat, dar totodată și însușirea de noi concepte gramaticale și consolidarea celor vechi. Fiind deja angrenați în studiul formal sau informal al limbii germane, cursantii vor pune accent pe analiza si comentarea textelor, respectiv exprimarea de opinii și judecăți de valoare personală. Conținuturile tematice abordare vor avea legătură cu spectrul personal, familia, școala, lumea înconjurătoare, cultura și civilizația specifică spațiului germanofon.

Pe lângă toate acestea, profesorul coordonator va oferi îndrumare în ceea ce privește pregătirea pentru dobândirea certificatelor lingvistice recunoscute internațional.

Cursul se adresează elevilor de la 15 ani în sus care se alflă în curs de aprofundare a limbii germane. Cursurile de limba germană se desfășoară în ficare miercuri de la 17:30 la 19:00. Locul de desfășurare- sediul PlusCreativ - str Progresului nr 27. Cursurile costă 60 lei/ședința de 90 minute. Locuri limitate - grup restrans și foarte restrâns.

 Pot participa elevi din orice unitate școlară.

Astept să ne bucurăm împreună de frumusețea limbii germane!

Profesor coordonator Oana Csepregi

Inscrie-te