Elevi fericiti

Bucură-te de succes/progres! 7 sfaturi pentru elevii noștri!

7 sfaturi pentru elevii noștri pentru a se bucura de succes/progres!

Cred in noua generație...că va fi/este empatică și flexibilă în gândire, creativă și ingenioasă în găsirea de soluții acolo unde noi nu vedem alternativa.

Chiar dacă pentru unii dintre noi au trecut 10, 20 sau chiar 30 de ani de când nu mai suntem elevi/studenți, cu toții ne amintim și momente dificile, perioade de efort sustinut, dezamăgiri și succese! Și daca vreodată ți-e greu, poate foarte greu, iți intelegem trăirile, chiar dacă noi, părinți și profesori, nu reușim să îți arătăm asta suficient.

Dacă, fiind elev, ai ales să lucrezi cu un profesor în plus față de școală, indiferent de materie, iată aici 7 sfaturi prietenești pentru o bună colaborare, progres și succes.

1)Meditațiile, înainte de toate reprezintă o investiție. Ea este pentru tine și pentru viitorul tău. Tu ești parte dintr-un triunghi de efort, și principalul beneficiar.  Așadar – ÎNCARCĂ-TE POZITIV!

2)PUNE ÎNTREBĂRI, fă-ți o listă prealabilă cu nelămuriri. Repetă-ți fraza: ” Nu am înțeles următorul aspect....ați putea explica din nou, sau poate altfel?. ..Devine mai ușor să o rostești la momentul potrivit.  Dacă profesorul  primește întrebări din partea ta nu mai e necesar să „vâneze” nelămuriri. Avantaj ție, pentru eficiența! Nu se dau note!

3) FII ATENT la explicații! Cel mai bun moment este ACUM. 
Încearcț să păstrezi un program echilibrat de studiu, somn, alimentație și mișcare, asta iți va mări capacitatea de concentrare în momentele cheie ale vieții de școlar.

4) FA-ȚI TEMA! E o bună ocazie pentru tine să te verifici, să aprofundezi ceea ce ai invățat.  AZI e cel mai bun moment, când toate sunt proaspete in mintea ta și când ai ocazia să „pescuiești” eventuale lacune. Acum e timpul, nu vei ști mai mult luna viitoare sau altcândva și nici mai liber nu vei fi.

5)BUCURĂ-TE DE EXPERIENȚA de a aprofunda relația academică cu un profesor, e acolo pentru tine, să te ajute să iți clarifici unele aspecte și să iți deschizi mintea spre noi orizonturi. Dacă mergi la meditații într-un centru educațional, cunoașterea de noi colegi cu scop comun in pregătire, eventuali viitori competitori, te va motiva și te va ajuta să îi "măsori" pe cei ce vor da examen deodată cu tine.

6 ) FII PERSEVERENT! Fii constant în pregătirea ta! Ai răbdare cu tine, âmbogățirea cunoștințelor nu poate veni decât pas cu pas, pe îndelete, uneori pe nesimțite. Te poti găsi în situația unui progres remarcabil.

7) POTI FI MÂNDRU de fiecare mică ”cucerire” a unei probleme matematice, lingvistice sau situație nouă inteleasă. Meriți să te bucuri de progres!

Mult succes în tot ce întreprindeți! Vă suntem alături și credem în noua generație!

Share this post

Despre noi

Avem o echipa de profesori specializați pe materii. Pregătim intens elevii și îi ajutăm să asimileze un bagaj de cunoștiințe centrate pe reusita la bacalaureat, capacitate sau alte examene din viata. Dorim sa ii ajutam pe elevi sa isi dezvolte personalitatea într-un mod pozitiv si sănătos.